Vložil Clever (bez ověření), 19. Říjen 2011 - 14:21

Problém je, že jsme se již několik let nesešli v dostatečném počtu. Příspěvek na DZO byl schválen již před mnoha lety (tehdy se o tom mluvilo jako o „fondu oprav“). Od té doby jedeme setrvačností.

Díval jsem se na poslední vyúčtování. Stav „fondu dlouhodobých záloh na opravy“ (ano, tak to správce nazývá!) byl cca 2,4 mil. Kč na konci roku 2010. Částka ale každý měsíc vesele narůstá o cca 50.000 Kč. Peníze jsou na termínovaném účtu (úrok asi nic moc), bez jakéhokoliv konkrétního účelu. Pouze bylo vágně řečeno, že se určitě nějaké nutné opravy a rekonstrukce v budoucnu vyskytnou.

Chápu, že lidé spíš zvednou ruku pro opravu, když je našetřeno, a naopak. Ale připadá mi to jako nějaký bič na nesvéprávné. To už je skutečně povinné kolektivní spoření pro strýčka Příhodu.

Stále váhám, protože i pro mne je dobré, když existuje nějaký bič na méně odpovědné spoluvlastníky, kteří jinak neudrží korunu. Ale příčí se mi, že se někde válejí téměř 3 mil. Kč už jen proto, že je může klidně někdo (třeba nějaká manželka člena výboru ;-) zpronevěřit a my se to dozvíme po letech.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.