Vložil zjanouskova, 12. Březen 2015 - 13:44

Dobrý den,

prosím o radu, týkající se oprav zasklení lodžií.

Při vzniku našeho společenství došlo k vymezení bytových jednotek tak, že každá jednotka je ohraničena vnitřními plochami stěnových plášťů včetně oken, skleněných výplní a zábradlí, lodžií a vnitřních stavebních konstrukcí ohraničujících jednotku a se skládá z místností s příslušenstvím, mimo jiné i z lodžie, přičemž plocha lodžie se nezapočítává do výměry bytu.

Za společné části budovy byly označeny společné konstrukční části, mj. obvodové nosné zdivo, okna, lodžie přístupné ze společných částí budovy.

V rámci zateplení budovy bylo provedeno na všech lodžiích jejich zasklení a dále výměna oken, toto bylo scháleno na shromáždění vlastníků. Výměna oken, která vedou na lodžii byla hrazena jednotlivými vlastníky.

Nyní by bylo potřeba provést revizi a případné opravy zasklení, otázka je, kdo by měl tyto opravy hradit, zda společenství nebo jednotlivý vlastníci.

Osobně se domnívám, že pokud zasklení lodžií bylo provedeno prostřednictvím SVJ, mělo by toto nyní hradit i případné opravy, protože zasklení se stalo součástí pláště domu. Pokud by se oprava hradila z fondu oprav SVJ, musí mít výbor SVJ tyto opravy schváleny shromážděním vlastníků?

Předem děkuji za odpověď.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.