Vložil Dušan, 25. Říjen 2011 - 16:42

K bodu 2 Lakeho příspěvku:

Zavádí se hlasování per rollam, avšak právní úprava je zcela nedostatečná. Neřeší se způsob vyhlášení takového hlasování, způsob a termíny pro seznámení vlastníků jednotek s hlasovací otázkou, způsob jejich seznámení s podklady o nichž má být rozhodováno, neexistují pravidla pro vyhlášení výsledku, nejsou určeny lhůty pro průběh hlasování. V této verzi je umožněna nekontrolovatelná manipulace a ovlivňování výsledku. Neschválit!

Ale z dotazu vyplývá, že se má podle navržené změny už zavedené hlasování per rollam (pro případy souhlasu všech vlastníků) rozšířit na další citované případy souhlasu tříčtvrtinové většiny (§11 odst.5).

Tzn., při Lakem doporučeném neschválení zůstává v platnosti hlasování per rollam pro případy souhlasu všech vlastníků. Z toho důvodu by bylo vhodné v prvé řadě požadovat úpravu znění ustanovení popisující hlasování per rolam tak, aby byla právně dostačující jak popsal Lake anebo ustanovení o hlasování per rollam ve stanovách úplně zrušit. Pokud by se prosadila úprava, můžete ještě rozhodnout, zda souhlasíte s rozšířením uplatnění hlasování per rollam na hlasování s potřebou souhlasu tříčtvrtinové většiny všech vlastníků (§11 odst.5).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.