Vložil FrantaF, 23. Říjen 2011 - 22:36

Stáhl jsem si program „Přepočet“ a mám k němu několik výhrad. Drobné připomínky mám k velkému a proměnlivému počtu desetinných míst v hodnotách a chybějící možnosti „překopírování“ již existujících vstupních dat do programu. Bylo by snad také vhodnější doplnit výslednou tabulku o výpis vstupních hodnot. Dá se předpokládat, že rozšíření výstupních položek bude provedeno v rámci vývoje programu. Drobné rozdíly již u základních hodnot proti výpočtu v Excelu přikládám rozdílnému počtu desetinných míst.

Závažnou výhradu mám k přepočtu hodnot překračujících limit. Použitý způsob je zřejmě jednoduchý, ale podle mého názoru nesleduje záměr vyhlášky. Domnívám se, že rozdíl nabízeného přepočtu, proti přepočtu, který považuji za správný, ukáže grafické znázornění změny výsledných hodnot přepočtem, při použití mého způsobu přepočtu a způsobu použitého v nabízeném programu.

Nechci svoji poznámku zbytečně rozvádět, protože nevím, zda bude problém pro někoho zajímavý. Pokud budou případné dotazy, doplním upřesnění. V uvedeném příkladu jsou skutečné hodnoty jedné z našich účetních jednotek. Následující odkaz by měl zobrazit složku, ve které jsou (mimo jiné) soubory „Příklad k Přepočtu.xlsx“ a „Příklad k Přepočtu _97–2003.xls“ (určen pro starší verzi Excelu). V těchto souborech jsou hodnoty a jejich grafické vyjádření.

http://cid-57ae87edc9dfe38f.office.live.com/…aspx/.Public

FrantaF

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.