Vložil lake, 10. Říjen 2011 - 3:19

Pane lolku,
obracíte se na mne i pana Pavla, takže já k Vašim nekonečným vývodům něco dodám na závěr.

Příklad z praxe:
Řekněme, že Výstrojní řád Armády ČR předepisuje: ""Sako je součástí slavnostní uniformy příslušníka AČR; musí mít alespoň 3 zlaté knoflíky."
Řekněme, že při přehlídce se jednomu z pochodujících vojáků uvolní jeden z knoflíků a odpadne.

Podle Vaší "logiky" už tato osoba nemá tři předepsané knoflíky a proto tímto okamžikem přestává být příslušníkem armády - ještě dříve, než utržený knoflík dopadne na zem. Co má podle Vás udělat? Vybočit z přehlídkového útvaru, odpochodovat domů a začít si hledat nové zaměstnání?

Naprosto stejně absurdní a v praxi nepoužitelný je Váš názor, že řádně zvolený výbor lze zrušit (vypařit, rozehnat, zneplatnit) v okamžiku, kdy jeden z jeho tří členů "odpadne" (ukončí funkci nebo zemře). Takový katastrofický postup se Vám evidentně líbí, v reálném světě však naštěstí platí jiná pravidla v souladu se zněním zákona a se zdravým rozumem.

Vycházíte údajně z výroku v ZoVB: "Výbor je výkonným orgánem společenství; musí mít alespoň 3 členy."
Váš výrok ovšem zní zcela jinak: "Jakmile člen výboru ukončí funkci, automaticky se tím ukončí funkce všem členům výboru."
Snad jste schopen rozpoznat, že výrok A a výrok B jsou o něčem jiném. Odvozovat Vaše B ze znění A nelze ani po požití konopí v množství větším než malém.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.