Vložil lolek (bez ověření), 17. Září 2011 - 8:19
  • ad1) – nevím jak jinde my je máme ve Vlastnictví Vlastníka. Pokud by byly ve vlastnictví SVJ bylo by nepochybné že by jejich placení bylo odporující normálnímu použití, protože větší byty by přes podíly dotovaly výměnu malometrážním bytům. Vodoměr je ve výhradním používání Vlastníka a tak by mu měl také patřit. Platab za vodoměr alespoň u nás se provádí tak, že SVJ je usnesením pověřeno k nákupu a Správce k výměně. V ročním Vyúčtování pak je částka za STO-vodoměr 1× za 6 let a za TUV-vodoměr 1× za 4 roky případně 1× za 8 let za ITN započtena na účet Vlastn. Tedy je zjevné že se nemůže stát Vámi popisované (že vy se Vlastník zdráhal zaplatit extra).

    Rozhodně bych se ale zaměřil na stanovení postupu rozpočtu ztrát (u STO a stanovení postupu pro §4/3 Vyhlášky 372) – to je tady na Portále na tapetě pořád – že není jasné jak je rozpočíst a jak je prezentovat spoluvlastníkům bez výmluv na UOOU.
  • ad2) – zde bych to nechal na nějakých větších znalcích. U nás jsou okna ve vlastnictví SVJ (nebo jinak: v Prohlášení nejsou uvedena u jednotky ani ve spol.částech tak mám za to že jsou společené) ale neberte to jako šablonu – tu jsem Vám linknul

lolek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.