Vložil Andreas (bez ověření), 16. Srpen 2011 - 20:10

Ale znáte naši legislativu, konkrétně ve 133/1985 §5 je dáno pouze „povinnosti právnických osob a podnikajících fyzických osob“, což je široký pojem. V ideálním případě, kdy každý obyvatel BJ je jejím majitelem a všichni jsou v SVJ – bude pravděpodobně SVJ zodpovědné za provoz/správu společných prostor(at me p. Lake opraví, ZoVB není moje parketa), zodpovědnost za např. zamykani dveři tedy nejde převest dále na např. správcovskou firmu…

Nemám dojem že by si HZS tímto ulehčoval práci, několik lidí ze státního požárního dozoru znám a vím, že každý kraj má svého vlastního schopného právníka který se snaží jít cestou nejmenšího odporu – necpat se do sporů které by mohlo HZS prohrát. Taktéž co vím odpadá finanční motivace za udělování pokut, jelikož za to premie nedostavají(to mám přímo od člena…)

add Erika :p. Lake pravděpodobně myslel ze v 133/1985 není uvedeno že"SVJ zodpovída"… To tam samozřejmě neni, je tam „povinnosti právnických osob a podnikajících fyzických osob“ mezi ktere se SVJ řadí.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.