Vložil Petr Patočka, 5. Srpen 2011 - 8:11

Děkuji, že jste nevysvětlil co tedy měří druhé čidlo u indikátorů nainstalovaných na topném tělese. Uvedu zde tedy pár případů, kde se o měření teploty místnosti hovoří také:

Inmes: Nejmodernější dvoučidlové elektronické indikátory snímají kromě povrchové teploty tělesa i teplotu okolí v místnosti.

Techem: Přístroj měří teplotu v místnosti a porovnává ji s teplotou radiátoru.

KV Topenářská: Druhý snímač teploty měří okamžitou teplotu okolního prostoru.

A mnozí další.

No a k indikátorům VIPA. Indikátory VIPA nejsou indikátory dvoučidlové. Ano indikátory VIPA jsou jediné indikátory na trhu, které kromě toho, že měření teploty místnosti deklarují, tak jej také zobrazují. Předpokládám, že se mnou budete souhlasit, že teplotní pole topného tělesa je zcela jiné, než teplotní pole zpětného potrubí. Takto změřená teplota je pro nás ale nedůvěryhodná pro určování úhrady. To znamená: měříme, zobrazujeme ale nepoužíváme ke stanovení úhrady. Ke stanovení úhrady je použito pouze čidlo měřící teplotu zpětného potrubí, z kterého umíme zjistit teplotní poměry jednotlivých místností. Pokud někoho zajímá jak, bylo o tom napsáno několik článků, které jsou dostupné na našem webu.

Petr Patočka VIPA CZ s.r.o.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.