Vložil Láďa, 30. Červenec 2011 - 9:49

lake, děkuji za odpověď. Je pravda, že jsem tuto základní informaci v mém 1.dotazu nějak neuvedl.Ta je ale firmou provádějící rozúčtování samozřejmě správná. (Omlovám se za opomenutí.) Korekce –25% až +40% vztahující se k průměru, jsou samozřejmě firmou prováděny až v konečné fázi, tak jak to je běžné. Jen mi stále chybí způsob rozpočítání dopočtu jednotek pro jednotlivé BJ.

Předem uvádím, že pro náš dům firma skutečně používá rozpětí pro provedení korekcí a to v rozsahu –25% až +40%. (Korekce, které se vztahují na výkon top.tělesa a polohy místností jsou před dopočítáním samozřejmě již zohledněny.) Z tohoto rozpětí firma provádějící rozúčtování vychází a v současné době jsou s ohledem na toto rozpětí prováděny korekce u jednotlivých BJ a to tak,že BJ:

  1. (spotřeby nad 140% průměru) které přesahují průměrnou spotřebu o 100% i více %, tak se úprava provede tak, že se korekční jednotky odečtou a to tak, aby výsledná hodnota byla +40% od průměru (tj. max 140%), což je nejvyšší přípustná horní hranice rozpětí vycházející z vyhlášky (nic víc se již dál nedopočítává)

B)(spotřeby pod 75% průměru) u BJ které nedosahují nejnižší přípustné hranice rozpětí tj.-25% od průměru, tak se úprava provede tak, že se korekční jednotky přičtou a to tak, aby výsledná hodnota byla maximálně právě těch –25% od průměru (což odpovídá 75% průměru), což je právě ta spodní hranice rozpětí (nic víc se již dál nedopočítává)

  1. (spotřeby které se pohybují v tom stanoveném rozpětí tj. –25% až +40%) tak těmto zůstává to jakou mají vlastně jejich skutečnou spotřebu (po předchozí úpravě s ohledem na výkon top.tělesa a polohy místností) poněvadž právě jen oni se vejdou do uvedeného rozpětí a dále (podotýkám, že právě jen těmto uvedeným pod bodem C) se jim provede úprava korekčními jednotkami a to tak, že se jim další jednotky přičítají !! a to ještě takovým způsobem, že se těmto BJ přidá různé % přepočítaných korekčních jednotek, které však nevychází ani z m2 a ani ze spotřebovaných jednotek. Zřejmě jen tak, jak se to hodí pro konečný výpočet.

pane ? lake, ještě jednou děkuji za odpověď.

Všeobecný dotaz.
Na tento portál SVJ jsem se obrátil z důvodu, že se zde jako laik dopátrám vysvětlení správnosti postupu rozúčtování (což se mi, u firmy která nám rozúčtování provádí, nedaří) a následně to bude možné srozumitelně vysvětlit i všem ostatním odběratelům tepla a týká se to i účastníkům tohoto portálu. Prozatím to ale vypadá tak, že i nadále bude nejjednodušší použít obehrané zaklínadlo ve formě odkazu k nahlédnutí do vyhlášky 372/2001 Sb.! ? Kdo na tomto portálu SVJ odpovídá na dotazy, spoluvlastníci a vlastníci BJ, lidé z výboru domů, lidé z firem provádějící rozúčtování, nebo přímo specialisté – odborníci? Neexistuje nějaký volně šiřitelný program na rozúčtování s ohledem na odkazovanou vyhlášku?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.