Vložil lake, 28. Červenec 2011 - 14:48

Mylně se domníváte, že vlastnictví oken určují stanovy nebo kupní smlouva. Jediným směrodatným dokumentem ohledně vlastnictví jednotlivých částí domu a jeho příslušenství je Prohlášení vlastníka budovy.

Jsou-li okna ve výlučném vlastnictví vlastníka jenotky, nemá žádný nárok na refundaci ze společných prostředků. Totéž platí pro všechny, kteří již nějakou částku obdrželi, a rovněž pro všechny, kteří snad dostali nová okna ze zálohy na opravy a údržbu domu.

Vy máte nyní možnost požadovat po SVJ vrácení poměrné části záloh, které jste uhradila v dobré víře na údržbu a opravy společných částí domu, avšak následně byly využity jinak – způsobem který je v rozporu s účelem, na který byly od Vás vybrány (viz § 15 odst. 1 ZoVB).

Částku, na kterou máte nárok, vypočtete takto: sečtete náklady za výměnu oken v bytech + refundace vyplacené jednotlivým vlastníkům a celkovou částku vynásobíte Vaším spoluvlastnickým podílem.

Promlčecí lhůta je dvouletá od okamžiku, kdy jste se dozvěděla, že došlo k neoprávněnému obohacení a kdo se ze společných peněz obohatil.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.