Vložil lolek (bez ověření), 10. Srpen 2011 - 14:45

Pane „Předsedo SVJ“, jen upřesním

  • nepoložil jsem žádné otázky

  • o anketě zda na PortalSVJ vím, komentuji ji jen proto že ji berete „za svou“. Uvedl jsem cit. „…těžko lze debatovat (i akademicky) bez „tvrdých dat“…“ – uvedu tedy pár postřehů na „tvrdost Vámi zmíněné ankety“…

    • anketa je ZCELA MOC anonymní (nelze se tedy nijak spolehnout na to že to je stav a k jakému – alespoň roku – chybí zobrazen záznam o datu pořízení záznamu toto by bylo jen orientační)

    • některé údaje nejsou moc použitelné – pokud je u některých záznamů že členové Výboru berou 0 – je to proto že berou 0 nebo, že to někdo odklepl dřív než chtěl?
      Platí uvedený údaj teď (v roce 2011) nebo před kolika lety…?

    • je to ověřitelné? – ankteta nemá pole pro určení údaje jako je ICO. Stejně jako ostatní pole není jisté, že by to někdo vyplnil, ale ani na názory na tomto Portále se nelze spoléhat na 100%.
      A navíc je otázka zda by někomu k něčemu bylo když jsou tady jistí „Anonové“ přesvědčující ty méně znalé o tom že dávat listiny (či zápisy ze Shromáždění, nebo ze „sletu“ Výboru, nebo smlouvy na zakázky nebo smlouvy o pojištění apod.) především zbytečné když to podle „Anonů“ a jim podobných zákon „údajně“ nepožaduje.

    • anketa je především „na dvě věci“ a to proto že ji nikdo neverifikuje – příklad je na 3-tím řádku shora v městě Příbram: „někdo“ (nevíme kdo zda SVJ či BD nebo město Příbram) vybírá „Fond“ (nevíme zda jde o příspěvek na správu nebo „FO“) ve výši 800 – je to 800 Kč/m2/měsíc nebo 800 Kč/byt/měsíc.

    • jsou odměny měsíční nebo roční. Podle Vás tedy dostáváte 5000 ročně. Věřte nebo ne, ale jsou SVJ kde ty částky v anketě uvedené jsou měsíční a to bez „výkazu práce“

    • vidíte jistě sám, že ze statistika kterou jste se uvedl – je vhodná pro „politickou agitaci“ nikoli pro „plán stanovení odměn“ za konkrítní práci pro SVJ. Na návrhy na změnu ale zatím nikdo kompetentní nereagoval.

  • nevidím souvislost mezi odměnami Výboru a problémovými Vlastníky/nájem­níky. To snad je to proč to děláte ne? Pro kontakt s lidmi, pro dobrý pocit z ovlivňování věcí a pak i proto, že z toho jdou peníze navíc.

    Jeli způsob stanovení Vaší odměny že se Vám nelíbí → pak jej změňte: je to o správné „argumentaci“ – podívejte kolik a ZA CO berou Správci SVJ a berou ø100 Kč/byt/měsíc (třeba u nás konkrétně (+80 Kč/byt/měsíc pro Výbor) – ale z Prahy mám privátní informaci i o ceně 340 Kč/byt/měsíc jen pro Správce a dalších 160 Kč/byt/měsíc pro Výbor
    a konkrétně zde na Portále bylo zmiňováno jak se také pracuje ve „Výboru“ kde odměny Výboru dělají NYNÍ inspirujících :)) 192.000 Kč/roč­ně 
    ).

lolek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.