Vložil lolek (bez ověření), 2. Srpen 2011 - 2:28
  • pane „Předsedo SVJ“ – ano byl. A tedy vím o co go v plném rozsahu.

  • ano jsou siláci dělají možné i nemožné aby se dohodli; aby dělali vše (pokud možno) dle zákona; aby měli dobrý pocit; aby to pak ze sebe shodili na volejbale… a dělají to zdarma. Jenomže co je „zdarma“ toho si nikdo neváží a nakonec to považuje drze za samozřejmost. Už proto tedy „dělání zdarma“ je dobré pro charitu nikoli pro SVJ. „Dělání zdarma v SVJ“ je špatné – buď proto, že lidem vsugerujete, že „statky“ jsou zdarma nebo proto, že ten kdo „dělá zdarma“ nevěří sám sobě a tomu že by obhájil svá rozhodnutí.

    Jenomže „Předsedo SVJ“ – dělat předsedu nebo ve Výboru NENÍ práce na 168-hodin měsíčně. Je to nárazová práce a většinou je duplikována činností najatého Správce (u kterého lze – záleží na smlouvě – nalézt i právní podporu). Je to managerská práce. Takže je odpovědná ALE obtížná není (vlastní zkušenost!). Vy uvádíte 21Kč/hod – to ale nevypoví o množství práce. Pokud chcete srovnávat – uveďte měsíční náklad na práci Výboru a měsíční náklad na vašeho Správce (máte li jej)

  • uvádíte že „…dost vysoké procento výborů ten bakšiš vůbec nedostává…“ – těžko lze debatovat (i akademicky) bez „tvrdých dat“ – pokud máte nějaká „data“ pro svá tvrzení, pak jej uveďte a můžeme dál vydebatovat proč tomu tak, je (…právní nevědomí, bezdůvodný altruismus… nevím).

  • uvádíte že „…někdo se o ten dům starat musí…“ – nemusí, ale měl by. Pokud je to hádanka, pak já tipuji, že ti „všehoschopní“ (i o korupci se na tomto portálu již debatovalo) – stesky že „nejsou lidi“ nepomohou. Ale finanční pobídka zabere VŽDY.

lolek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.