Vložil K.K. (bez ověření), 18. Červenec 2011 - 8:57

Ne, bohužel. Návrh smlouvy od družstva se této věci věnuje, i to vágně, pouze v jednom odstavci a ten jsem celý uvedla v mém původním příspěvku. Cituji částečně: "..(..) budou převedeny správě domu, respektive tyto prostředky budou nadále u správy domu vykazovány jako prostředky svěřené správě domu přejímajícím“.

Když už chystám protinávrh smlouvy pro družstvo, tak jsem zaváhala zda mám rovnou chtít, aby družstvo doplnilo do textu „termín okamžiku splatnosti, nebo jeho způsob stanovení“ či je to jednoznačné i bez konkretizování (z praxe či z právních předpisů, které já, jako laik, neznám).

Na členské schůzi družstva se detaily vypořádání neprojednávaly. Dokonce nám bylo sděleno, že text smlouvy o převod jednotky do vlastnictví členská schůze družstva schvalovat nebude (myšleno pasáže, které jsou pro všechny smlouvy stejné – jako např. vypořádání nev.prostředků), a že se musí každý člen družstva o svou smlouvu starat sám a „vyjednávat stran textu“ s pověřeným právníkem družstva. Opravdu se smlouva, tak zásadního významu, čl. schůzí družstva nemusí schvalovat?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.