Vložil lake, 13. Červenec 2011 - 17:37

Paní K.K.,
text je v každém případě nejasný a nesrozumitelný, tedy vadný a nedoporučuji jej podepisovat. Na druhou stranu - pokud jste družstevník a žadatel o převedení jednotky do vlastnictví, není ve Vašem zájmu jakékoliv zdržování převodu.

Ve smlouvě stojí: "... prostředky určené na financování oprav a údržby (...) budou převedeny správě domu"
Nesmysl: pojem "správa domu" neoznačuje právnickou ani fyzickou osobu, ale jde o souhrn činností. Tento souhrn činností nemůže tedy obdržet jakoukoliv částku.

Ve smlouvě stojí: "... tyto prostředky budou nadále u správy domu vykazovány jako prostředky svěřené správě domu přejímajícím"
Opět nesmysl, a to ze stejného důvodu.

Doporučuji připravit protinávrh smlouvy, podepsat, doručit prokazatelně družstvu s výzvou k podpisu. V této Vaší verzi smlouvy bude příslušný odstavec nahrazen tímto zněním:

Nevyčerpané prostředky z nájemného určené k vypořádání ve smyslu ustanovení § 24 odst. 7 zákona č. 72/1994 Sb., v platném znění, tedy prostředky určené na financování oprav a údržby budovy, popřípadě domu a jednotky, a rovněž kladné zůstatky prostředků tvořených ze zisku bytového hospodářství, připadající na převáděnou jednotku, převede družstvo právnické osobě zabezpečující správu domu ve smyslu § 9 až 11 zákona č. 72/1994 Sb., v platném znění. V případě, že správa domu nebude v okamžiku splatnosti těchto prostředků zajišťována právnickou osobou, převede družstvo nevyčerpané prostředky určené k vypořádání přejímajícímu.

Poznámka: Předpokládám, že legislativní zkratka "přejímající" je ve smlouvě definována před tímto místem a že znamená totéž co nabyvatel jednotky.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.