Vložil anon (bez ověření), 11. Červenec 2011 - 16:17

Tak dlouhý text a hned tolik nesmyslů:

  1. Cituji „vlastníci nejsou navzájem nijak ekonomicky svázáni“ – NESMYSL. To že vlastníci vlastní dohromady na základě podílů společný majetek v hodnotě často desítek a stovek milionů není snad „ekonomické svázání“.
  2. Cituji " Takže bude-li SVJ pozadu byť jen s měsíční splátkou ve výši např. 70 tisíc Kč (nemusí jít ani o krátkodobou platební neschopnost SVJ, stačí účetní chyba) banka si tuto částku navýšenou o sankce bez soudu, bez exekuce, vezme z účtu libovolného vlastníka, který bude mít takovou částku na účtu." – NESMYSL. Když by i toto hypoteticky bylo dle smlouvy možné, tak si banka nemůže vzít více jak dluh krát spoluvlastnický podíl. Rozhodně nemůže jednomu vlastníkovi zabavit dluh za celé SVJ.
  3. Cituji „Také nemáte nikde zaručeno, že se dozvíte, začnou-li vznikat problémy se splácením u SVJ.“ Opět není problémem úvěru. Úplně stejně se nedozvíte že SVJ neplatí za vodu, elektřinu, plyn, pojištění, popelnice atd.. A myslím, že takové odpojené teplo uprostřed zimy je sakra problém.
  4. Cituji „Vždyť asi dlužit je dnes přece normální!“ – ne normální ale běžné. A to proto, že to velice často je i ekonomicky výhodné. Ale to lidi se zjednodušenými výkřiky „nikdy jsem nedlužil a tedy si nikdy na nic nepůjčím“ nemohou pochopit.

Opět tu někdo maluje dokonce zcela zcestné čerty na zeď. Lidé se dokážou dostat do průšvihu 100× snadněji sami, jen se koukněte kolik je v ČR exekucí z důvodu neplacení spotřebitelských úvěrů! AHA! A kolik je v ČR SVJ kde musela banka začít lidem zabavovat peníze z účtu?? Já nevím ani o jednom!

Předseda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.