Vložil lake, 29. Červen 2011 - 14:55

Řídícím orgánem Integrovaného operačního programu (IOP) je Ministerstvo pro místní rozvoj, takže lze s jistotou očekávat komplikace. Jeho líní a lhostejní úředníci dosud nezaznamenali, že společenství vlastníků jednotek není nikdy vlastníkem domu. Viz citát z oficiálního dokumentu IOP - seznamu příjemců podpory:

Přehled příjemců podpory a oblastí intervencí, ve kterých mohou podat projektovou žádost.
Vlastníci bytových, popř. nebytových prostor– vlastníky mohou být obce (zákon č.128/2000 Sb., o obcích), bytová družstva či další obchodní společnosti (zákon č.513/1991 Sb., obchodní zákoník), společenství vlastníků jednotek (zákona č.72/1994 Sb., o vlastnictví bytů), další právnické a fyzické osoby vlastnící bytový dům (např. občanský zákoník).

Přehled příjemců podpory IOP (pdf - 53 KB).

Podle svých nesmyslných pravidel po vás budou ouředníci žádat vedení dlouhodobého hmotného majetku na účtu 042 Pořízení dlouhodobého hmotného majetku, přestože SVJ majetek nevlastní a nemůže o něm účtovat. Budou -li požadovat vykazování technického zhodnocení majetku SVJ, nemůžete jim vyhovět; v účetnictví lze takto vykazovat pouze zhodnocení majetku osoby, která vede účetnictví.

Úředníci MMR stvořili nesmyslná pravidla a nyní po vás budou nesmyslně vyžadovat nemožné - jejich dodržování. Při kontrole to bude označeno za "nesrovnalost", která se řeší pozastavením plateb, vymáháním dosud vyplacených prostředků a oznámením orgánům činným v trestním řízení.

Nemám pro Vás jinou radu, než odebrat se do budovy MMR a vyházet ouředníky z oken. Šlo by o historicky třetí pražskou defenestraci.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.