Vložil palucio, 26. Červen 2011 - 18:40

Bohužel už existujeme od 10/2008 a dosud se řídíme vzorovými stanovami. Dokud se pravidelně platilo, nebyla nutnost něco řešit. Teď už nějakou dobu 2 vlastníci jednotek neplatí a zjišťuji, že řešit situaci soudní cestou nemá cenu, protože stanovy jsou pouze všeobecné (vzorové) a u soudu by se o ně nedalo opřít.

Je potřeba upravit část stanov „Hospodaření společenství a způsob nakládání s jeho majetkem“ a „Úhrada nákladů spojených se správou domu a pozemku a úhrada za služby“ tak, aby bylo u soudu vše jasné a vymahatelné.

Prostě bychom potřebovali upravit část stanov výše uvedených tak, aby se o ně dalo opřít u soudu (stanovit tam jestli navíc dlužník zaplatí úroky nebo pokutu, v jaké výši atd.). Taky jsem se ptal právníka, za jakou částku by nám mohl stanovy sestavit – odpoveď 18.000,– Kč :-) Tak se je snažím pomocí zákonů sestavovat sám.

Bohužel ale nemáme shromážděním schváleny výši záloh na správu domu a pozemku (není zapsáno v zápisu ze schůze). Oznámeno ale bylo naší správcovskou firmou. Zálohy na služby byly také oznámeny.

Chyba byla na začátku fungování našeho SVJ, ale když nikdo nic nevěděl, bylo to těžké. Děkuji za reakce!

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.