Vložil ZoVB: demokratické otrokářství (bez ověření), 15. Červen 2011 - 8:40

Vyjádření k příspevku:

--- „úklid je povinností“
 — „Vložil Duch lesa (bez ověření), 15. Červen 2011 – 7:45“

Vážený pane Duchu Lesa,

Vlastník jednotky je ve smyslu ustanovení §15 ODST. 1, ODST 2. zák. č. 72/1994 Sb. ze zákona povinnen (nucen) ke:

1) skládání záloh na admin. správu, provoz a opravy spol. částí domu
k účelu ad (2)

  1. uhradě nákladů za admin. správu, provoz a opravy spol. částí domu

Žádné ustanovení zák.č.72/1994 Sb. nenutí vlastníka jednotky uklízet společné části domu.¨ Toto Vám bude naprosto zřejmé v tom případě, pokud budete vlastnit 100 a více jedotek v Praze (v různých domech – Praha 1, Praha 4, …) a bude Vám 90 let.

Vlastníci jednotek jsou povinni „podílet se“ (myšleno finančně), nikoliv „vykonávat“ (myšleno fyzicky), na „správě spol. částí domu“ (v širším slova smyslu).

Mylně se domníváte, že, Vaše citace:

„pokud se shromáždění (tj. většina lidí) usnese na tom, že úklid se bude v domě provádět vlastními silami, pak jsou tímto rozhodnutím vázáni všichni vlastníci (tomu se říká demokracie).“


Takové usnesení by bylo absolutně neplatné (ze zákona) a nebylo by jej třeba napadat samostatnou žalobou (pro neplatnost).

Ve svých úvahách vycházíte z otrokářských poměrů (s těmito poměry paralelně existovala Vaše demokracie (antické Řecko)).


Pokud na takovém usnesení postavíte žalobu proti vlastníku jednotky (budete se domáhat … a nyní si netroufnu říci „čeho“), můžete být úspěšní ve třech případech:

1) vlastník uzná (dluh ? Půjde na galeje ?)

  1. vlastník se nedostaví na první nařízené jednání (kontumace)
  2. vlastník se nechá zastupovat advokátem

Hloupé úvahy, často prezentované na tomto portálu, jsou „naprosto odkoplovány“ od toho stavu, kdy jedna fyzická osoba vlastní, řekněmě 3/4 jednotek v domě (plus něco málo k tomu).

Taková fyzická osoba, pokud by se usnesla (demokraticky-většinou hlasů) sama se sebou, by z Vás, vážený pane Duchu Lesa, vymlátila „bejkovcem“ Vašeho Ducha. Zkrvavený „bejkovec“ by prohlásila za společnou část domu, aby jste se na jeho „modernizaci“ mohl podílet.


ZoVB

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.