Vložil nene (bez ověření), 25. Říjen 2012 - 9:33

Zajisté je pravda, že ne všechno jde udělat ideálně, jde o to pravomoci nezneužívat.
U nás to dopadlo taky tak. Na dotaz , zda chceme balkóny průhledné, či neprůhledné se všichi shodli na tom, že úplně průhledné nevypadají zvenku hezky, protože je za nimi vše vidět. Chtěli jsme tedy nepůhledné, konkrétně stejné jako dům naproti. Ovšem velká chyba. Balkony naproti nejsou totiž neprůhledné, ale matné. Taková varianta ale nebyla vůbec nabídnuta a nakonec naši zástupci při takové, jak vy říkáte nepřesnosti rozhodli pro balkony úplně neprůhledné a neprůsvitné,

  • osadili je v sobotu, kdy doma skoro nikdo nebyl a po návratu už se nedalo
nic dělat jelikož by se nestihl termín a nevím co -
takže teď také z okna v sedě nic nevidíme koukáme do jakési barevné umělé hmoty nebo co to je a ven nevidíme vůbec.
Někdo říká, že to má jako kolárnu A ZLODĚJ NEVIDÍ, CO TAM MÁ, BALKON NEVYUŽÍVÁ,chodí do práce, nebo jako skladiště místo sklepa, V PŘÍZEMÍ ŘÍKAJÍ, ŽE SE JIM TO ZDÁ PEVNĚJŠÍ NEŽ SKLO A NEBOJÍ SE NAPADEDNÍ. Děti do 140 cm tam nevidí noc, sednout se tam nedá, máte pocit, že sedíte v garáži, já mám zábraadlí vstoje pod krkem. Balkon ztratil svoji funkci. Rovněž z pokoje vsedě koukáte do zábradlí balkónu. Jsem osoba zdravotně postižená a tento byl častpo mnoho týdnů jediným stykem s živým světem, kde se dalo posedět a dívat se ven.
Takže se pánovi nedivím.
Chyba bude asi v tom, že dle zákona musí být všechny balkóny stejné a nelze je nějak vhodně udělat podle přání obyvatel.
Proč ale vlastně? V dnešní době je velký výběr zábradlí a při těch nevkusně křiklavých barvách fasád,(kterou také nakonec rozhodla komise, protože si udělala dodatek, že v případě nejasností může udělat závěr sama), se to jistě technicky i esteticky zvládnout dá.
Hlavně. že se nazýváme vlastníky, kteří by měli za své peníze mít, to co potřebují.
Jedním z členů komise je člověk, který na úřadě rozhoduje o stavebním řízeni, tak tahle varianta je ale u nás neprůchozí a do smrti jsme odsouzeni koukat se ve vlasním bytě do „zdi“.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.