Vložil anon (bez ověření), 10. Červen 2011 - 16:12

Stále tu velice rád dokola omíláte, že na opravy domu je potřeba 100% souhlas a to ze dvou důvodů:

  1. Změna vzhledu domu – ta dle vaší definice proběhne víceméně vždy – změna barvy, výměny zábradlí, zasklení apod.
  2. Pohádka o SVJ, stavebníkovi, smlouvě a účastnících řízení.

Rád bych uvedl za sebe naopak toto:

  1. Jde pouze o NÁZOR na výklad zákona. Zákon vykládá vždy pouze soud a je smutné, že v ČR často naprosto chybně, což tu sám často uvádíte. Např. nekonečná debata o tom, co je změna vzhledu domu může těžko skončit. V zákoně určitě NENÍ napsáno, že výměna „šprušlí“ za sklo je „změna vzhledu“ – jde jen o NÁZOR.
  2. A toto je zásadní – víceméně ŽÁDNÝ dům by se neopravil pokud by se dodržovalo to co tu hlásáte. Opravdu vám dělá radost takhle ničit chvályhodnou snahu většiny lidí (málokdy 100%) opravit svůj dům?
  3. Je opravdu štěstí, že drtivá většina stavebních úřadů naprosto nesmyslný 100% souhlas NEVYŽADUJÍ. A právě jen proto je v ČR opraveno spousta paneláků i ten náš.

Abych odpověděl částečně tazateli. U nás jsme o detailech jako nějaký konkrétní stavební materiál, barvy atd rozhodně na schůzi nedebatovali. Usnesení na shromáždění je nejlepší schválit CO NEJOBECNĚJI, protože všichni lidi z domu se NIKDY neshodnou na detailech jako barva nebo nějaké sklo do zábradlí. Vždy bude někdo v menšině tedy „přehlasovaný“. A v každém domě je nějaký „řvoun“ co mu konkrétní provedení vadí. A jak jsem uvedl – je opravdu klika, že se daří taková individua přehlasovat.

Předseda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.