Vložil lolek (bez ověření), 11. Květen 2011 - 21:54

Pane Laku, jinou „srozumitelnou“ odpověď jsem ani nečekal.


cit.„Asi nemáte co dělat…“
Máte pravdu, nemám. Dělám totéž co Vy – čtu tento portál a občas přispěju názorem nebo hraju ping-pong – teď s Vámi. A vždy doufám, že pokud někdo tvrdí něco, co je s mým názorem a contario, že se dozvím proč – třeba od největšího odborníka na SVJ-problémy kam Vás pasoval Váš fanynka. No ale Vy se sám pasujete na pohádkáře (Kosí bratři). :))

Jo netušil jsem že můj příklad s 4-mi Vlastníky s vlastnickými poměry 40/40/10/10 jedné bytové jednotky z nichž se dostaví jen dva a hlasují proti sobě je o tolik jiný než původní dotaz tazatele kde bylo SJM tj. jejich vlastnické poměry 50/50.

napsal jste, že
Tvrdíte (lolek): „Na Shromáždění se dostaví pouze 2-zástupci 40%-Vlastníků (vybaveni každý zvlášť plnou mocí konkrétního Vlastníka)…“
Zjevně nerozumíte psanému textu, takže pro Vás
  • cit(lolek).„…Na Shromáždění se dostaví pouze 2-zástupci 40%-Vlastníků…“ ZNAMENÁ
  • cit(lolek).„…Na Shromáždění se dostaví pouze 2-zástupci čtyřiceti-procentních-Vlastníků…“

Nebo jinak – „kontrolní otázka“: kteří 2-zástupci by se podle Vás mohli dostavit pouze s čtyřiceti-procenty podílů, tak jak jsem rozdal podíly?


Pokud umíte počítat, …pak žádní. Samozřejmě eo ipso, že je ve druhé odrážce uvedeno 80% to znamená: že přišli 2-zástupci – mající DOHROMADY pro „jeden hlas“ 80% podílu z jednotky.

A protože „opakování je matka moudrosti“ – tedy znova pro Vás:
každý jeden z jmenovaných zástupců má plnou-moc od právě jednoho avšak jiného čtyřiceti-procentního Vlastníka (deseti-procentní Vlastníci se na Shromáždění nedostavili) – i tak tedy mají přítomní Zástupci >50% požadovaných v §139/2 ObčZ a mohou tedy kdekoli hlasovat (oh, s vyjímkou Vašeho „SVJ-království“ jehož jste předsedou).


Nakousl jste pohádku o kosích bratrech – tak ji teď pokud se Vám rozjasnilo můžete dokončit…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.