Vložil Clever butt (bez ověření), 9. Květen 2011 - 23:14

Nemůžete srovnávat sekání trávy a ostrahu. Sekání je naprosto běžná relativně levná údržba pozemku. To snad nemusí být výslovně uvedeno v PV, stejně jako tam není, že se musejí mazat panty u dveří. Naproti tomu ostraha bytového domu je věcí donedávna naprosto nevídanou. A není za pakatel. Při sazbě 95 Kč/hod. bez DPH a 24 hod. denně vychází na jednoho strážného 1 mil. Kč ročně. Při 50 bytech to je průměrně 20.000 Kč ročně na byt. To bych tedy platit nechtěl, zejména když nemám auto ani nic opravdu cenného v bytě.

Fyzická ostraha objektů se používá především tam, kde ke škodě v žádném případě NESMÍ dojít (např. letiště, jaderná elektrárna, soudní budova, apod.). Bytové domy se pojišťují, o čemž se ostatně zmiňuje ZVB. Za desetinu ceny ostrahy získáte vysoce nadstandardní pojištění domu i proti krádežím a vandalismu (nezahrnuje pochopitelně automobily a vybavení bytů). Ostraha bytového domu je luxusní služba. Odhaduji, že ji v ČR nemá ani 0,1 % domů.

Souhlasím s Lakem, že nadstandardní a v ČR nestandardní služby spojené s bydlením (recepce, liftboy, věnčení psů, praní ložního prádla, fitness, atd.) by měly být výslovně uvedeny v PV, a s kupujícím projednány, jinak by nikdo nevěděl, co přesně kupuje a do čeho to leze.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.