Vložil jardaparda, 4. Květen 2011 - 10:49

Poměr nevyplývá ze stanov, ale ze ZoVB, §9 odst. 12. Ze stanov vyplývá, kdy končí funkce: většinou dnem odstoupení, odvolání, zvolením nového výboru (a samozřejmě skončením funkčního období)...
Odvolat lze i na shromáždění, kde toto není jako bod jednání. Dovedete si snad někdo představit, že by si sám výbor dal tento jím nesouhlasený bod do pozvánky? To se týká i obecně požadavku jiných bodů na jednání. Členové společenství sice logicky můžou po zveřejnění pozvánky na shromáždění výborem žádat doplnění o některé body. Nebude-li ovšem vyhověno, tento bod samozřejmě může být projednán tak jako tak. Výbor je sice povinen logicky vyhovět vložením dalšího bodu, ale mnohdy to neudělá. V případě sporů jen stačí dokázat, že jste vložení bodu žádali již v době pozvánky (dobré výbory samozřejmě píší pozvánky dostatečně obecně, aby mohlo být projednáno skoro cokoliv, a doplňování bylo nutné jen výjimečně).
Další možnost je svolat si shromáždění 25% členů společenství, klidně i na stejný den.

Ovšem hazardem, tj. odvoláním výboru přímo na schůzi bez jakékoliv předešlé snahy to dát na pořad jednání, si jen zbytečně zaděláte na problémy. Jaký by pro to měl být důvod? "Tajit" před výborem, že je chcete odvolat, nebo co?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.