Vložil M, 3. Červen 2011 - 16:36

Dobrý den,

děkuji za odpověď, očividně jsem ovšem svůj dotaz nedostatečně specifikovala. Měsíční platby probíhaly tak, že Společenství zasílalo výpočtový list, kde bylo stanoveno, kolik mám na jakou službu jako zálohu platit (vč. fond oprav, teplo, voda, elektrika, el. společných prostor, výtah, ostraha, apod.), ale jde o to, že výši těchto záloh nikdy společenství neodhlasovalo/nes­chválilo.

Konečné rozúčtování některých služeb pak upravují speciální předpisy, to chápu, ale jak je to tedy se zálohami na ně, pokud nejsou stanoveny a správce Vám zasílá předpis úhrad/výpočtový list, kde není nic kromě částky uvedeno (výpočet apod.)?

Stanovy společenství jsou vzorové, takže shromáždění náleží rozhodování o výši záloh na úhradu za služby a výbor zajišťuje vyúčtování a vypořádání nedoplatků nebo přeplatků.

• Jsem tedy povinna platit zálohy, když mi správce zašle Výpočtový list a v něm jsou uvedeny pro mě nesmyslné zálohy, které nikdy nikdo z vlastníků neschválil? • Nejsem pak povinna platit až při závěrečném vyúčtování, když já osobně nemám smlouvu s dodavateli? • Jsem v prodlení s platbami (zálohami na služby), které si někdo stanovil svévolně? • Když podám reklamaci proti celkovému vyúčtování, musím ho nejdřív zaplatit (i přes podanou reklamaci) a pak čekat na přeúčtování, nebo ho zaplatím až po přeúčtování. • Pokud podávám reklamaci proti platbám za elektrickou energii, nemůžu s platbou počkat na případný audit el. energie(resp. řádné přeúčtování)?

Předem velmi děkuji za odpověď

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.