Vložil Pavel, 1. Duben 2011 - 13:24

Alek,

TDI je možné využít již při výběrovém řízení a jednání s potencionálními dodavateli.

Zrovna včera jsme jednali se třemi zájemci. Když jim zavrtáte do nabídky zpracované podle slepého výkazu výměr, tak se dá hodně ušetřit. Nabídky byly 11–13 mil. Kč a po dvou hodinách jednání to šlo o 1 mil. Kč dolů. A to se domnívám, že na akci neprodělají. Takže na TDI jsme si vydělali. :-))

Samozřejmě nesmí to jít na úkor jakosti. Ale když si porovnáte položkové rozpočty zjistíte značné rozdíly. A když jim sdělíte, že jedním z hlavních kriterií je cena, tak se budou snažit.

Najmutí TDI bych předložil jako nutnou nikoliv však postačující podmínku pro provedení opravy. Pokud by to snad vlastníci odmítli, tak to dejte do zápisu. Alespoň se částečně kryjete. Zda při odmítnutí TDI budete přesto chtít dál dělat předsedkyni je jen na Vás. Pro ty Vaše nesvéprávné vlastníky bych to asi nedělal. Kvalita dodavatelů je velmi rozdílná a jak zjistí, že nejsou hlídáni, tak je to bída.

A když Vám schválí TDI, tak stejně nahlížejte do stavebního deníku, jak jsou vedeny zápisy dodavatelem i TDI. Odpovědnost je zejména na Vás a ty Vaše babičky Vám to připomenou. :-))

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.