Vložil jardaparda (bez ověření), 29. Březen 2011 - 7:43

Článek 15
Členská schůze
(2) Členskou schůzi svolává představenstvo nejméně jednou za rok, zpravidla do jednoho měsíce po sestavení řádné účetní závěrky, vždy však nejpozději do 30. června běžného roku. Členská schůze musí být svolána, požádá-li o to písemně alespoň jedna třetina všech členů družstva nebo o svolání požádá kontrolní komise; v ostatním platí § 239 odst. 3 ObchZ.
(3) Na žádost jedné třetiny členů družstva nebo kontrolní komise zařadí představenstvo jimi určenou záležitost na pořad jednání členské schůze; v dalším se přiměřeně použije ust. § 182 odst.1 písm. a) ObchZ.

Článek 16
Představenstvo
(2) Jako výkonný orgán řídí představenstvo činnost družstva a rozhoduje ve všech záležitostech, pokud nejsou zákonem nebo těmito stanovami vyhrazeny jinému orgánu družstva, zajišťuje činnost družstva v souladu s předmětem jeho činnosti. Zajišťuje plnění usnesení členské schůze a úkoly spojené se svoláním a přípravou pořadu jednání členské schůze. Za veškerou svou činnost odpovídá členské schůzi.
(9) Pro činnost představenstva a jeho členů, dále pro odpovědnost členů představenstva za škodu způsobenou porušením právních povinností při výkonu působnosti představenstva a ručení s tím související platí ustanovení § 194 odst. 4 až 6 ObchZ.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.