Vložil Keram (bez ověření), 30. Březen 2011 - 10:24

Já dával proboha jen příklad. Samozřejmě záleží na mnoha faktorech. Každopádně, i kdyby to bylo 20 let, tak ušetřím pár korun, ale ztratím na hodnotě bytu 100%. A to jsou jednoduché počty. Když prodám byt před zateplením, tak dostanu 200 tisíc. Když ho prodám po zateplení, tak dostanu taky 200 tisíc, s tím, že 200 tisíc jsem dal za zateplení. Takže ho vlastně někomu daruji zadarmo.

A nemusíte mi tady psát, že bude prodejný za víc peněz. Opravdu nebude. Pokud není o byty zájem, tak se můžete na hlavu stavět a zateplení zájem nezvedne. ( respektive zvedne, ale stále jen za cenu 200 tisíc ).

A ještě k těm procentům na úsporách. Ono hodně záleží na tom, kolik člověk využíval teplo. U nás je třeba spousty lidí, kteří šetřili takovým způsobem, že prakticky neměli žádnou spotřebu nebo velmi malou. Kolik se vrátí člověku po zateplení, když měl před zateplením nulovou spotřebu ? Je to spíš o tom, co jsem tady už někde psal. Budou mít v bytě větší teplo, to je bezesporu, ale že by na tom někdo finančně vydělal ? To ne, to je jen mýtus.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.