Vložil bladylady (bez ověření), 20. Březen 2011 - 19:17

Dobrý den, o tom, že výbor má předat KK originály i kopie dokladů, jsem se dočetla na tomto portále, nemyslím si, že bych si dostatečně nepřečetla stanovy a že bych nevěděla má výbor za povinnosti. Dovolím si říct, že SVJ není zrovna dokonalý právní subjekt, co to vlastně je? Není to ani obchodní společnost, ani nezisková organizace… V jakých zákonech mají tedy vlastníci oporu? Pouze ve stanovách přeci ne, těm jsou nadřazeny zákony. Je to ZoVB, občanský zákoník, ochodní zákon? Myslím si,že ze všech těchto zákonů je ve stanovách něco. Přeci mi nechcete říci, že si výbor může v podstatě dělat bezrestně co chce. Dovoluji si nesouhlasit s tím předběžným opatřením, neboť to lze podat:

(1) Úřad může před vydáním rozhodnutí podle § 118 v rozsahu nezbytně nutném na návrh účastníka řízení nebo z moci úřední k zajištění účelu řízení nařídit zadavateli toto předběžné opatření:

  1. zakázat uzavřít smlouvu v zadávacím řízení, nebo
  2. pozastavit zadávací řízení.

(2) Návrh na nařízení předběžného opatření vedle obecných náležitostí podání64) musí obsahovat přesné označení zadavatele, v čem je spatřováno porušení zákona, v jehož důsledku navrhovateli bezprostředně hrozí újma na jeho právech, příslušné důkazy, a čeho se navrhovatel předběžným opatřením domáhá. Nemá-li návrh stanovené náležitosti, předběžné opatření Úřad nenařídí.

(3) Úřad zruší předběžné opatření, jakmile pomine důvod, pro který bylo nařízeno, jinak pozbývá platnosti dnem, kdy rozhodnutí podle § 118 nabylo právní moci.
Bladylady

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.