Vložil lake, 4. Březen 2011 - 8:54

Další nesmysly ve vzorových stanovách se zde již podrobně probíraly, namátkou:

Čl. VI
Podle vzorových stanov "Funkční období členů volených orgánů společenství je 5 let; počíná dnem zvolení do funkce a končí uplynutím funkčního období."
Toto ustanovení je absolutně neplatné pro rozpor se zákonem. Zákon ukládá kogentně, že stanovy určují funkční období statutárního orgánu společenství. Tato povinná část ve vzorových stanovách nepochopitelně chybí. Určení funkčního období člena výboru je nadbytečné a protizákonně se tvrdí, že je (bez výjimky) 5 let. Ve skutečnosti člen výboru končí vždy s uplynutím funkčního období výboru, jehož je členem. Viz ZoVB § 9 odst. 11.

Čl. XIV
Podle něj je vlastník povinen hlásit "... zejména změny v počtu příslušníků své domácnosti, domácnosti nájemce nebo podnájemce, pokud je způsob rozúčtování cen služeb nebo stanovení výše příspěvků na správu domu a pozemku závislé též na počtu členů domácnosti".
To je zjevně nerozumné ustanovení, neboť počet členů domácnosti nemá naprosto nic společného s počtem osob užívajících byt a tedy ani s rozúčtováním služeb. Pokud jde o nájemce či podnájemce, není vůbec jeho povinností počet členů domácnosti sdělovat, takže vlastník jednotky tento počet nezná a nemůže jej oznámit.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.