Vložil lake, 27. Únor 2011 - 19:30

Maxíku,

  1. Zda můžete či nemůžete hlasovat podepisováním listiny (per rollam) záleží na tom, která ze dvou verzí vzorových stanov platí ve Vašem SVJ. To jste ovšem nenapsal.
  2. I kdyby vaše stanovy připouštěly hlasování per rollam: co jste podepsali je absolutně neplatné pro neurčitost projevu vůle. Nevím, co znamená „revitalizace“. Možná, že při podepisování vám to bylo jasné, ale to nestačí: projev vůle musí být určitý a srozumitelný pro všechny.
  3. Nepředpokládám, že máte našetřeno X milionů. Spíše budete muset zvyšovat platbu záloh na správu, abyste si něco ušetřili, nebo abyste pokryli splátky úvěru, který si k „revitalizaci“ vezmete. Proto rozhodující není, zda nyní souhlasíte s jakousi nedefinovanou „revitalizací“, ale kolik konkrétně korun českých měsíčně jste ochotni za to zaplatit (a splácet budete možná desítky let). Důležité bude hlasování o zvýšení platby záloh na správu. To může proběhnout teprve až přesně vymezíte váš pojem „revitalizace“ a necháte si k tomu propočítat náklady a způsob financování.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.