Vložil MaN (bez ověření), 16. Únor 2011 - 23:54

Dobrý den, z toho co píšete se domnívám, že došlo k několika krokům. Tedy rozhodně nepíšete nesmysly, ani není podstatné „jakou přesně terminologii jste použila“. Hlavně, když si rozumíme :-).

  1. zisk z NP
  2. jeho rozúčtování na majitele
  3. rozhodnutí na shromáždění vlastníků jednotek o mimořádné dlouhodobé záloze (můžeme ji nazývat dlouhodobou zálohou, nebo klidně fondem oprav – podle toho na co jste zvyklá)

Pokud je to tak, a je to řádně zdokumentované, bez obav dotyčným můžete vyplatit jejich podíly – a následně předat předpis dodatečného vkladu k uhrazení. :-)

Kdyby vás zajímalo hlasování, tak takto „Jednou z možností je, že se vlastníci způsobem stanoveným zákonem na shromáždění vlastníků jednotek rozhodnou zaplatit jednu mimořádnou zálohu, kterou částku potřebnou na opravu či rekonstrukci domu doplní, a to opět většinou hlasů vlastníků přítomných na shromáždění, pokud jsou zde vlastníci, kteří mají většinu hlasů. Pro takovou možnost budou hlasovat jistě ti vlastníci bytů, kteří mají dostatečné finanční rezervy, oproti těm, kteří takovými prostředky nedisponují. I v případě, že by tito méně solventní vlastníci byli přehlasováni, mohou se podle § 11 odst. 3 zákona o vlastnictví bytů obrátit na soud, aby o této záležitosti rozhodl namísto společenství vlastníků jednotek. Zdá se, že až do konečného rozhodnutí soudu by bylo řešení rekonstrukce či oprav odloženo.“ – JUDr. Pavla Schödelbauerová, MMR ČR

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.