Vložil tata_FIDO, 2. Únor 2011 - 11:29

zde výklad: Poplatníkem televizního poplatku je podle zákona č.348/2005 Sb. v platném znění fyzická osoba, která je vlastníkem televizního přijímače nebo jeho uživatelem, pokud není poplatníkem vlastník.

Televizní poplatek platí fyzická osoba z jednoho televizního přijímače, z druhého a každého dalšího televizního přijímače se poplatek neplatí. Poplatek se neplatí rovněž z televizního přijímače, který je v držení fyzických osob žijících s poplatníkem v téže domácnosti (dle §115 obč. zákoníku). Televizní poplatek platí i účastník televizního kabelového rozvodu, protože televizní poplatek není součástí platby za kabelový rozvod.

Měsíční výše televizního poplatku je stanovena zákonem. Televizní poplatek je splatný vždy do 15. dne každého kalendářního měsíce nebo do 15. dne prvního měsíce sjednaného platebního období.

Poplatník je povinen oznámit veškeré změny související s evidencí poplatníka a televizního přijímače do 15 dnů ode dne jejich vzniku. Tato oznamovací povinnost a lhůta se vztahuje i na odhlášení přijímače z evidence.

Otázkou je pokud Vaše SVJ do STA posílá rovnou rozkódovaný DVB-S , tam očekávám reakci od větších odborníků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.