Vložil Sasha, 25. Leden 2011 - 12:19

Dobrý den.

Časový úsek jsem zmínila, protože jsem vycházela ze vzorové DPP. Tam je jasně psáno, že práce začne dnem a skončí dnem, a práce je konkrétně popsána. Dále je zde uvedeno, že práce musí být provedena ve sjednané době a odměna je vyplacena po odevzdání práce. Je to vše celkem logické. Stačí si jen takovou vzorovou dohodu přečíst. Již název Dohoda o PROVEDENÍ práce nám říká, že se jedná o časové omezení. Nejedná se přeci o Dohodu o PROVÁDĚNÍ práce!

Na práci, která je vykonávána v době neurčité, se sjednávají jiné druhy dohody, např. zaměstnanecký poměr na dobu neurčitou nebo dohody o činnosti apod.). DPP na dobu neurčitou je nesmysl a navíc obcházení zákona neplacením zdravotního a sociálního pojištění. Naopak – zde Vám to vysvětlí FÚ a ZP+SP.

Odměňovat či neodměňovat členy výboru je na každém SVJ jako osobní rozhodnutí. Není nikde v zákoně psáno, že se výbor své odměny nemůže nebo nesmí zříci. A pokud jsou členové výboru schopní provádět správu domu odpovědně a podle zákonů či předpisů, není žádná překážka jim za to zaplatit jako za správu domu na DPP.

Sasha

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.