Vložil lake, 23. Leden 2011 - 13:14

Pane Vosobně,
nazýváte čtenáře „hloupé ovce“. Napomínáte mne, že jsem údajně uvedl § 8 odst. 2 ZoVB nesprávně a omylem. Píšete k tomu: „Vy jste se totiž podle mého názoru spletl a místo § 8 odst. 2 jste měl správně uvést § 11 odst. 3.“

Pane Vosobně, nespletl jsem se. Jestliže se chcete vyjadřovat ke znění ZoVB, bylo by dobré si jej přečíst. Zejména § 11 odst. 3, který mi nabízíte namísto § 8 odst. 2. Jedenáctka zní totiž takto:

„Při hlasování je rozhodující velikost spoluvlastnických podílů vlastníků jednotek na společných částech domu (§ 8 odst. 2); spoluvlastníci jednotky mají postavení vlastníka jednotky (jeden hlas). (…)“
V textu § 11 odst. 3 tedy zákonodárce přímo vložil odkaz na § 8 odst. 2. Právě ten totiž definuje, jak se určuje spoluvlastnický podíl jednotky, a tedy i hlasy. Totéž jsem shodně uvedl i já ve svém příspěvku.

Pokud tvrdíte, že se mýlím, pak to ovšem znamená, že se zmýlil i zákonodárce před osmnácti lety. Mýlí se tedy oněch 47667 společenství a všichni jejich členové. Mýlí se po celou tu dobu i všechny soudy, které podle § 8 a § 11 rozsuzují spory v SVJ. Vaše teorie je vskutku revoluční!

Takže byste nám snad měl objasnit, jakým jiným způsobem než podle § 8 odst. 2 se mají ty váhy hlasů určovat. Velmi Vás prosím, nenechte nás (hloupé ovce) v nevědomosti. Uveďte k tomu laskavě konečně nějaký argument. Určitě to u Ústavního soudu a u právních teoretiků vzbudí pořádné pozdvižení. Zatím však jste ani Vy, ani pan Houba nenapsali nic více než to, že je to váš „názor“.


Já mám na věc taky názor, ovšem odlišný od Vašeho: pustil jste se do jakýchsi fabulací bez toho, že byste si alespoň přečetl ZoVB.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.