Vložil lake, 26. Prosinec 2010 - 19:27

Renca29,
píšete, že na společných částech domu je závada (hlučné zavírání vstupních dveří), která Vám znemožňuje řádně užívat byt.

První krok:
Požádáte oficiálně (tedy písemně s prokazatelným doručením) o odstranění závady, spočívající v obtěžování Vás a členů Vaší rodiny hlukem a vibracemi při zavírání vchodových dveří. V dopisu uveďte, že nabízíte zpřístupnit byt (na výzvy učiněnou v sedmidenním předstihu), aby se statutární orgán mohl o závadě přesvědčit. Zmiňte v dopise i to, co vám dříve řekli: že se o závadě ví, ale opravovat se nebude.

Druhý krok:
Nedojde-li k nápravě, požádejte (opět písemně s prokazatelným doručením) o zařazení hlasování o opravě na pořad nejbližší schůze shromáždění. Na shromáždění předložte dvě písemná dobrozdání osob (nejlépe odborníků), že hluk a vibrace při zavírání dveří se přenášejí dovnitř bytu a že skutečně jsou pro obyvatele bytu obtěžující. K tomu předložte kalkulaci nákladů na opravu.

Třetí krok:
Nedopadne-li hlasování ve Váš prospěch, zavírání dveří necháte opravit na vlastní náklad. Společenství sdělíte, že vzhledem k jeho nečinnosti při odstraňování závady jste plnila, co společenství mělo plnit samo (§ 454 a následující Občanského zákoníku). Částku započtete vůči Vaší platební povinnosti (snížíte o ni platbu záloh na správu domu, viz započtení podle § 580 ObčZ).

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.