Vložil rivr, 3. Prosinec 2010 - 0:47
  1. …poněkud prekérní. Protože dle §13/7 ručíte za závazky a jak píšete dosavadní Výbor zřejmě 2roky čeká na řešení exekuce – nezbyde než to řešit individuelními úvěry (i když chápu že to bude husté. V našich „Pravidlech pro hospodaření“ máme tento bod: „V případě nedostatečné výše finanční částky ve FO, jsou Vlastníci jednotek povinni uhradit potřebnou částku v rozsahu svého podílu“).
Nevím zda taková kacířská analogie pomůže – ale zkuste se zamyslet zda není možné vypnout energie (zákonné zástavní právo Vám hrozbu odpojení neodvrátí) do uvedených bytů (tedy pokud stupačky prochází bytem nepřístupně – technicky je obejít. Neplatiči BEZPOCHYBY porušují §15/1 a jak vidno Váš Správce se nerozpakuje zavřít teplo a teplou vodu Vám všem. Proč tedy by jste se měli žinýrovat udělat to jen těm co za to můžou?
Berte také v úvahu že samotný prodej problém nevyřeší (a Vás zřejmě tlačí čas a Správce (analogicky zima2009 + ruský plyn)): otázka totiž je kdo by si chtěl koupit byt s nájemníkem (tedy bývalým Vlastníkem kterého případný exekuční prodej degradoval na nájemníka a který má stále v tomto státě vysoký stupeň ochrany)
)
 

K tomu co je uvedeno zde musím uvést toto:
  • doporučuji si to přečíst osobně – a posoudit zda je uvedený judikát příznačný pro Vaši situaci
  • uvedený rozsudek pojednává o neplatnosti smluv uzavřených Správcem – ALE jde o smlouvy PO vzniku SVJ jako právnické osoby až do doby kdy se Výbor SVJ ujme své role a sám začne rozhodovat o tom kdo bude Správce a co se bude v SVJ dělat/platit a jak a kdy se Správce nechce svého výsadního postavení vzdát a zřejmě tehdy uzavíral smlouvy (§29 ObchZ) za SVJ podle mne ale bez právního důvodu.
    Vaše smlouvy s Městem a poté pak Správcem ve funkci dodavatele tepla však jistě nezanikají (nejsou „blechy“) neboť byly uzavřeny PŘED vznikem SVJ a jsou tedy nadále platné
  • jinak doporučuji mít vlastní bankovní účet – proč neustále platíte na účet Správce?
rivr

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.