Vložil PeDuPles (bez ověření), 25. Listopad 2010 - 17:26

Vážený pane Jirko,

přečetla jsem si pozorně Vaše příspěvky v této i sousedící diskuzi a ráda bych Vám sdělila následující:

Jsem předseda SVJ, mám ještě dva členy výboru, ale ti vždycky počkají jak hlasuji já a pak se přidají. Takže řekněme, že rozhoduji v SVJ ve všem, co nemusí řešit shromáždění. Protože toho nezneužívám a vždy se chovám ve prospěch svého SVJ, jsem již za polovinou druhého pětiletého funkčního období a předpokládám, že pokud nenastanou nějaké nepředvídatelné okolnosti jako smrt nebo ztráta bytu, budu předsedou nadále a to hodně dlouho.

Podle mého názoru Váš pohled na dění v SVJ je velice zjednodušený a zkreslený. Například já měsíčně dostávám do schránky nebo mejlem desítky až stovky nabídek od firem, které provádějí práce související se SVJ – malířů, instalatérů, zedníků, dlaždičů a spousty dalších. Kdybych měla všechny tyto nabídky číst a archivovat, nespala bych a neměla už bych dneska v bytě nic jiného.

Dále, vezmeme-li příklad malířství a natěračství, jen kliknutím do oborového rejstříku na Seznamu mi v mém městě vyjelo 81 firem. Kdybych měla dělat výběrové řízení tím, že je všechny obešlu a pak budu zpracovávat a vyhodnocovat všechny nabídky, tak bych taky nedělala nic jiného než výběrová řízení. Představte si, že většina předsedů to dělá ve volném čase.

Takže Vám to řeknu na rovinu – za těch osm let, co se v branži a mezi kolegy předsedy pohybuji, jsem si opravdu udělala přehled o tom, kdo a jak a za kolik mi v domě práce nejlépe udělá. Dokonce zcela nepokrytě preferuji angažování vlastníků nebo jejich příbuzných, protože ti si nedovolí práci odfláknout, neboť bychom je tady uštěkali nebo umlátili.

A víte Vy co? Většina našich dvorních dodavatelů je na roztrhání, kolik mají práce, protože věhlas kvalitního řemeslníka se rozkřikne rychle a ani si sám nemusí dělat reklamu, tu mu dělají vděční zákazníci. Ovšem stejně tak rychle se drbnami po sídlišti i za jeho hranice roznese fušér.

Neberte to tak, že s Vámi nesouhlasím. Je možné, že někde se nepravosti opravdu dějí. Ale ve většině případů je to asi tak, jak píšu. Vezme se firma, se kterou jsou dobré zkušenosti z minula, protože vidina ušetřených pár tisíc nestojí předsedovi za to riziko, že se bude plazit kanálama a platit nápravnou akci poté, co vybere firmu novou, levnou a špatnou.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.