Vložil lake, 3. Listopad 2010 - 3:56

Pane Klokočníku, nerozvíjejte to dál. Vždyť Vy ani nevíte, co je "tepelná stabilita objektu".

Podle ČSN 73 0540-2 je kriteriem hodnocení tepelné stability místnosti v zimním období pokles výsledné teploty vzduchu v místnosti při KRÁTKODOBÉM přerušení vytápění objektu (tzv. noční útlum).
Musel byste tedy brát do úvahy délku nočního útlumu vytápění celého objektu (v hodinách, stanoveno projektantem topného systému) a akumulační schopnost obvodových stavebních konstrukcí.

Domnívám se, že o tepelnou stabilitu objektu zde vůbec nejde. Ve vytápěných místnostech je nutné dlouhodobě zajistit vnitřní teplotu povrchu. Nejnižší vnitřní povrchová teplota podle ČSN 73 0540-2 se zjišťuje na vnitřním povrchu v místech tepelných mostů v konstrukcích. Jejím hodnocením se hlídá hygienický požadavek na vyloučení vzniku plísní na povrchu ochlazovaných konstrukcí. Připouští se teplota pro 100% vlhkost např. na oknech a 80% vlhkost vnitřních povrchů z důvodu nebezpečí růstu plísní.

Zde jde tedy o zcela jiný ukazatel než o (v metodických pokynech neuistále omílanou a dokola opisovanou) tepelnou stabilitu objektu.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.