Vložil Honza8 (bez ověření), 18. Únor 2010 - 10:54

Dobrý den, jsem nucen opět využít Vaše služby, jelikož jsem už celkově seznámen se situací v našem společném domě a ta je naprosto hrozná…

Jenom připomenu, že jde především o neplacení záloh na společné prostory (el. na chodbě, vodárna, septik atd.).

Správce tedy určeného nemáme, je tu jakási paní X která se o toto starala cca 10 let a v tom je kámen úrazu. Tato paní X vybýrala pravidelné měs. zálohy ve výši 500,–Kč na tyto služby od 9 spoluvlastníků. Peníze vybírala na stvrzenky osobně i když prý byl po dohodě na začátku zřízen účet kam měla tato paní X peníze po té posílat (pro mě trochu nepochopitelné, ale je to tak). Z počátku to asi fungovalo, ale postupem času se tato pí. X přestala domlouvat s ostatními spoluvlatníky a s penězy začala nakládat dle svého rozhodnutí a začala se dále chovat nadřazeně, stylem: „o tom tady rozhoduju já!“. Jelikož je tu hodně starších lidí, tak se nikdo na nic nezmohl a čas plynul. Po nějaké době se ozval jeden ze spoluvlastníků, že by rád věděl kolik je ve fondu a jak se taky hospodařilo po celou dobu s penězi. Paní X se zasekla, že nikomu nic říkat nebude a dodnes nepředložila výkaz za cca 3 poslední roky. Proto ostatní lidé přestali postupně platit a tato situace trvá dodnes. Je tu vážné podezření ze zpronevěry, protože paní X je asi 10 let bez práce a na domě se za poslední roky nedělalo nic dražšího a podle ostatních by ve fondu mělo být cca 200 tis., ale na onom účtu je prý dnes cca 50 tis. Paní X neotvírá dveře, nereaguje na poštu a když ji náhodou potkám (už ani nevychází), tak se chová arogantně. Prosím poradtě, zda je nějaký způsob, jak s tou ***** zatočit.

Jěstě by mě zajímalo, zda mám „nárok“ na peníze, které zaplatil do fondu předchozí majitel mého bytu. Myslím tím, že pokud ve fondu z těch peněz něco zbylo, tak pokračuji dál v placení, ale ne od nuly.

Vše jsem napsal hodně zjednodušeně, abych tu nepopsal 3 stránky, tak se nezlobte a moc děkuji za pomoc, je skvělé, že něco takového tu dnes funguje zadarmo a tak dobře.

S pozdravem Honza8

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.