Vložil milena (bez ověření), 9. Říjen 2010 - 16:17

Máte naprostou pravdu, Mirku 2, že výbor to nenechá na sobě. On to k sobě dokonce ani nepustí. Už déle než 4 roky důsledně ignoruje naše prosby a žádosti o zjištění a odstranění závady. Úspěšně promlčel záruční dobu rekonstruované střechy za jeden a tři čtvrtě miliónu.

O postupu mokra věděl výbor SVJ od jara 2006 (žádáno na shromáždění, písemně i e-mailem – ale ten prý i s elektronickým podpisem posílá adresát rovnou do koše). Když výboři chystali žádost o Zelenou úsporám, přivlekli jsme k závadě i jimi zvoleného projektanta: pokrčil rameny a v projektu ponechal pouze „běžné promrzání“.

Zmítáni pochybnostmi o vlastních smyslech – jestli třeba nevidíme něco neexistujícího – zavolali jsme si na pomoc znalce z oboru. S kulatým razítkem, na rozdíl od výše zmíněného projektanta-SŠ. Znalec nás ujistil, že námi pozorovaná závada je skutečná, a vystavil nám o ní příslušný znalecký posudek. Současně projevil snahu promluvit s neoblomným výborem SVJ. Jak myslíte že to dopadlo? Hádáte-li, že dalším nezájmem výboru, hádáte správně.

Smějou se nám do očí a není síla, která by je k čemukoliv přiměla. Dle stávající legislativy je vlastník BJ nevolníkem „panstva“, stále jako za socialismu. Ale známé firmy samosprávců dostávají zakázky na domě za nesmírně výhodných podmínek – pro ně, pochopitelně. Pokud nenastane vysloveně havarijní stav, ale „jen“ škody na našem majetku a zdraví, nikdo se s námi nebude bavit (hygiena, statik, právník, stavební úřad …)

Přeji lepší den. Milena

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.