Vložil PeDuPles (bez ověření), 30. Září 2010 - 11:27

Jé, prosím řekněte mi Vaše číslo účtu a pobočku banky, kde mi základě cáru papíru s neověřenými podpisy provedou změnu oprávněných osob. Mohu Vám zaručit, že se do zítřka o Vaše peníze postarám jako o vlastní a jak tu nulu na účtě vysvětlíte vlastníkům je Vaše věc :-)

A teď bez legrace – není problém do pěti minut vytisknout stanovy a vyrobit zápis z „volebního“ shromáždění včetně prezenční listiny s předepsaným počtem (falešných) podpisů. Kdyby banka na základě těchto papírů měnila dispozice s účty, mohli bychom se jít oběsit.

Stejně jako banka neprovede identifikaci vlastníka účtu podle průkazky na autobus, ale požaduje OP nebo CP (tj. doklady vydané oficiálními místy), nemůže provést identifikaci oprávněných osob na základě ničeho jiného, než výpisu z Obchodního rejstříku. V opačném případě bychom se fakt nestačili divit.

(Pracovala jsem v bance několik let a mohu zaručit, že průměrná pracovnice na přepážce NEMÁ právní vzdělání, většinou maximálně maturitu. Proto jsou tam právníci a metodici a podle jejich pokynů se chod banky řídí. A chca nechca, u právnických osob se bez výpisu z OR nehnete.)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.