Vložil lake, 17. Září 2010 - 0:44

Pane Miki,

podle § 9 odst. 11 ZoVB k podstatným náležitostem výboru patří počet členů výboru a funkční období výboru. Potřetí opakuji, že zákon vyžaduje, aby stanovami bylo určeno funkční období (celého) výboru - nikoliv funkční období jeho jednotlivých členů. Vy si tyto dva pojmy stále pletete.

Podívejte se tedy do vašich stanov, zda je v nich funkční období výboru uvedeno. Pokud ne, jsou vaše stanovy vadné. Je zbytečné argumentovat obsahem vzorových stanov; jsou rovněž vadné. O obsahu stanov (vašich nebo jiných) tedy nemá smysl dále diskutovat. Dodržujte zákon.

Pokud stanovy vašeho SVJ obsahují - namísto toho, co požaduje zákon - navíc "funkční období členů volených orgánů společenství", jsou v této části zmatečné a neplatné pro rozpor se zákonem. Je to vždy celý výbor, jemuž plyne funkční období. S ukončením funkčního období výboru končí ve svých funkcích všichni jeho členové.

Pokud bychom připustili souběh lhůty funkčního období výboru (ZoVB) a funkčního období člena výboru (vzorové stanovy), pak funkce tak jako tak končí v termínu, který nastal dříve. Neexistuje člen výboru bez výboru. Co zde dovozujete je totéž, jako tvrdit, že budete dál sedět na židli, kterou mezitím někdo odnesl.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.