Vložil Martincová (bez ověření), 13. Srpen 2011 - 13:37

Pane lake, moc děkuji za cenný příspěvek. Prošla jsem si i některé další, co jste psal v minulosti a vidím, že to je docela živé téma.

Pokud bych to shrnula, jako první krok se tedy máme obrátit na stavební úřad a ptát se, v jaké fázi ta věc je. Předpokládám, že bude třeba oslovit je písemně i s doručenkou, aby ta komunikace byla doložitelná pro případ, že stavební úřad bude tvrdit něco, co bude odporovat zákonu. Zde bych se chtěla zeptat, zda k vybudování plynové přípojky je třeba stavební povolení. Pokud vím, přípojka by se musela vést přes cizí pozemky a tuším, že je to i přes pozemek města.

Co se týče předběžného opatření, to se podává k rejstříkovému soudu, kde je naše SVJ zapsáno? Obávám se, že si budeme muset vzít právníka, neboť v naší rodině není nikdo s právním vzděláním.

Také bych se chtěla zeptat, jak je to s těmi výkony kotlů. Původně byly plánovány dva, ale myslím, že výbor hledal nějakou jinou variantu, aby ten výkon jednotlivých kotlů byl nižší, patrně proto, aby ta stavba nebyla posuzována jako lokální kotelna, ale jako něco jiného. Nevíme ale, jak to klasifikovat. Je v tom výkonu nějaký zásadní rozdíl, který by určil, že nejde o kotelnu, a tudíž že nepůjde o změnu části stavby a tedy není ani potřebný souhlas všech vlastníků?

Ještě jednou moc děkuji za příspěvek, Martincová

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.