Vložil Matějka Jaroslav, 12. Září 2010 - 17:29

Vážená paní Malá Jana,

pro odborné posouzení tepelné náročnosti jednotlivých bytů, úniků tepla, je nutné uskutečnit měření teplot, dle vašeho dotazu v návaznosti na můj loňský příspěvek.

Měření by se mělo uskutečnot ve vašem bytě, a v bytech nad vámi.

Na základě uvedených měření lze oprávněnou osobou odborně posoudit stav a navrhnout opatření:

  • stanovit/upravit koeficienty (polohové) pro přepočet spotřeb tepla pro váš byt ke snížení vašich nákladů do doby technických opatření – zateplení,
  • navrhnout technická řešení ke snížení tepelných ztrát – tloušťku a druh materiálu k zateplení stropů sklepů, sušárny, kolárny a kotelny = podlah nad místnostmi, které nejsou vytápěny či jsou maximálně temperovány,
  • po provedení technických opatření je nutné uskutečnit opakovaně měření teplot podlah a na základě nových údajů upravit koeficienty pro přepočet nákladů tepla.

Pozn.: Společenství již mělo přijmout technická opatření ke snížení tepelné náročnosti budovy v souladu se zákonem č. 406/2000 Sb. a jeho prováděcími vyhláškami; je také povinno zajistit přiměřenou/obdobnou tepelnou pohodu všem vlastníkům jednotek, případné vyšší náklady na teplo způsobené nedostatečnou tepelnou konstrukcí budovy pouze některým vlastníkům kompenzovat koeficienty polohy dané jednotky či místnosti.

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.