Vložil lake, 12. Září 2010 - 8:00

Diskutující tpd v jiné diskusi objasnil, že mi chybí lidskost a že "nejhorší je srážka s volem.". Projděme si diskusi o refundaci oken (jde o jediný případ, kdy jsem s tpd komunikoval).

Pan/paní tpd mi napsal(a) že "okna jsou brány jako plášť domu…tedy věc společná kterou lze měnit se souhlasem všech…popřípadě nadpoloviční většiny…".
Z toho jsem pochopil, že nezná ani znění zákona o vlastnictví bytů: výměna oken je opravou a hlasuje se o ní třítvrtinovou většinou všech. Nedoporučil jsem mu, aby si přečetl ZoVB (což v takových případech dělávám), nýbrž jsem nabídl radu:
"Pokud něčemu z toho nerozumíte, rád objasním. Ovšem napřed je třeba se konkrétně a srozumitelně na něco zeptat."

Jeho milou a vstřícnou odpověď zde ocituji:
"... já vám to ulehčím…ANO všichni jsme blbci, nevzdělanci a já nevím co ještě…ve věcech svj jste JEDINÝ který má vždy pravdu za všech okolností…napište co ještě chce slyšet vaše EGO"

Pane/paní tpd, jsem rád, že Vám slušnost diskuse na tomto portálu leží na srdci.
--------------------------------------------------------------------------------------
Pane tpd, v oné diskusi jste (pln vize "lidskosti") poslal hned svou první větou tazatele ke dnu:
"no asi vás nepotěším…váš předseda má v zásadě pravdu…i když vám jí říká asi drsněji než je zdrávo".
Přitom Váš nesprávný závěr by důvěřivého tazatele stál 50 000 Kč a jeho tři sousedy v domě dalších 150 000 Kč.

Já - kterému ovšem "chybí lidskost", jak píšete - jsem tazateli podrobně vysvětlil jeho práva a podal postup jak se svých peněz domůže. Doplněno citacemi zákona a seznamem judikátů týkajících se obdobného rozhodování Nejvyššího a Ústavního soudu. A to vše ve svém volném čase. Asi mi skutečně chybí Vaše "lidskost", jinak se to vysvětlit nedá...

Poučte mne tedy laskavě o "lidskosti" - snad Váš pojem lidskosti zahrnuje lehkomyslnost, s níž se někdo pouští bez znalosti problematiky do udílení rad, které mohou důvěřivé tazatele připravit o 200 000 Kč?
Poučte mne laskavě též podrobněji co míníte pojmem "srážka s volem" jak se v oné diskusi zmiňujete. Míníte snad případ, kdy někdo radí a ani si ještě nestačil přečíst zákon o vlastnictví bytů?

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.