Vložil Alenka Malá (bez ověření), 13. Září 2010 - 14:21

Víte pane Laky, sice máte pravdu, že je dobré znát právní předpis, ustanovení a odstavec – popřípadě judikát – kterým svůj názor podpoříme, jinak tazateli nepomůžeme.

Bohužel na shromáždění vlastníků před ostatními spoluvlastníky většinou působí citace zákonů z úst žadatele jako arogance a najust mu to neschválí, protože mají pocit, že se na ně někdo z jejich řad vyvyšuje. Tak jsou vlastně frustrované obě strany, protože předkladatel má jasnou oporu zákona, ale většina dalších obyvatel domu ho nepodpoří, a ta většina se cítí jako totální blbci.

Když to, nedejbože, před tím předloží výboru, málokterý jeho člen to unese a bere to jako kritiku. Na pořad shromáždění to pak z trucu ani nedá a hlasuje z uražené ješitnosti proti. Lidé v domě se pak většinou přidají na stranu výboru.

V obouch případech je skutečně prostá a strohá citace legislativy kontraproduktivní a tazateli to většinou vůbec nepomůže.

Když ale zákon cituje na shromáždění zástupce správce, je situace úplně jiná, protože toho všichni berou za profesionála a před ním nechtějí vypadat nemožně. Tak to radši a hlavně s klidem schválí.

Ale správce jste jako pomoc vyloučil a odkázal jste poškozeného zpět na výbor, což je z mého hlediska totálně kontraproduktivní a nediplomatické.

To vážně radši budu neználek a svým laickým, ale slušným výkladem problematiky s podporou správce a někdy pouhou prosbou většinu lidí přesvědčím, aby byli rozumní a odhlasovali, oč je žádám. Protože oni spolu bydlí i několik desítek let a musí se vždy nějak dohodnout. Dnes ve prospěch toho a zítra ve prospěch onoho.

Když si přečtu jenom tohle vlákno a vidím, jak na Vaši pomoc reagují ostatní, úplně bych se bála v podobném rázu vystoupit před spoluvlastníky nebo výbor, aby mě nedejbože neukamenovali. Z Vás jde totiž pocit, že byste nás všechny nejradši hned a teď poslal k soudu, neboť vše ostatní je zbytečná ztráta času. Ale tím byste nás nejspíš rozhádal na několik dalších let. Pro mě opět naprosto kontraprodiktivní postup.

Tak nějak nechápu, v čem je vlastně ta Vaše proklamovaná pomoc ?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.