Vložil Anaj (bez ověření), 30. Srpen 2010 - 12:33

Možná, že se Vám moje odpověď nebude líbit. Zřejmě, kdyby dům nebyl opravený a nevypadal hezky, tak byste zájem bydlet v něm neměl. Pokud jste se rozhodl byt v domě koupit do vlastnictví a s ním i podíl na domě a pozemku, pak jste si měl, jako každý kdo kupuje nemovitost požádat za poplatek o výpis z katastru nemovitostí k předmětnému bytu i domu. Jednak byste věděl s kým budete bydlet pod jednou střechou, jak majitel bytu ke svému přišel, zda na bytě nevázne zástavní právo, nebo jiné věcné břemeno a dozvěděl byste se i to, že vázne zástavní právo na domě a to z
důvodu uzavření půjčky, dozvěděl byste se nejen výši úvěru, ale i jaká banka tento úvěr na opravu domu poskytla.
To , že jste toto neudělal je Vaše chyba. Zrovna tak, považuji za chybu to, že jste nekontaktoval výbor SVJ ještě před uzavřením kupní smlouvy.

Ať se podíváte na jakýkoliv opravený dům, většinou jsou všechny domy zastavené a majitelé bytových jednotek musi své dluhy splatit. Většinou ke svým bytům opravdu přišli za hubičku, ale domy byly na odpis, pokud chtějí bydlet slušně a nechtějí, aby jím barák spadl na hlavu, tak co jiného zbývá, než využít možnosti úvěru, dům opravit a žít v krásné prostředí a dluh splácet.

Prodávající skládal každý měsíc na správu domu určitou částku, nevím jak dlouho , odstěhoval se, nikdo mu tyto peníze nevrátí. Vy jste se přistěhoval do opraveného domu a bydlet v něm budete Vy, takže samozřejmě musíte také na správu domu skládat prostředky , ze kterých se bude dále splácet úvěr, na Vás ze zákona přešla všechna práva i povinnosti . Nemyslím, že jste byl ošizen, nebo podveden.

Příspěvek na správu domu platit budete po celou dobu, co budete v bytě a domě bydlet, je to jedna ze základních povinností členů společenství, o dům se pečovat musí.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.