Vložil Pavel, 11. Srpen 2010 - 19:31

Protože příspěvek č. 7 je asi reakcí na můj příspěvek č. 2, odpovím.

Samozřejmě si uvědomuji rozdíl mezi hlasováním per rollam a hlasováním na shromáždění. Měli by si ho ale také uvědomit ti, co na shromáždění nechodí a někteří u nás ještě nepřišli nikdy.

Ve stanovách máme, že dodatečně lze získat hlasy, pokud se nezíská potřebná většina na shromáždění. A u 141 jednotek získat 75% na shromáždění je velmi obtížné. Per rollam jsme využili pro odsouhlasení revitalizace.

Požadavek „Hlasování mimo shromáždění musí mít pravidla, která zaručí každému vlastníku právo na sdělení jeho názoru všem vlastníkům, kteří budou hlasovat.“ považuji za nesmyslný.

Každý má možnost se účastnit na shromáždění osobně nebo má možnost udělit plnou moc. Na shromáždění má možnost sdělit svůj názor. Termín s přesností na 14 dní je znám rok dopředu, konkrétní termín vyhlašujeme nejméně měsíc dopředu. Materiály jsou většinou také měsíc předem k nahlédnutí.

Pokud se někdo za těchto podmínek neúčastní, tak samozřejmě ztrácí „možnost ovlivnit výsledek hlasování jinak, než pouze vahou svého hlasu“. Předpokládám, že členové našeho SVJ jsou svéprávní a dobrovolně se svou neúčastí (osobní nebo na základě plné moci) vzdali práva „uplatnit vlastní rozum a názor“ na shromáždění.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.