Vložil Sládek (bez ověření), 21. Červen 2010 - 15:53

Paní PeDuPlessis,

chyba v našem vyúčtování se zde probírala již mnohokrát. Krátce: mnoho položek týkajících se správy domu bylo rozúčtováno rovným dílem na byt, ačkoliv k žádné takové dohodě nikdy nedošlo. Zjistil jsem, že se to dělo již mnoho let a patrně se to bude dít na věky, pokud soudní proces prohraji. Problém je, že z jednoho vyúčtování to není na první pohled patrné. Pokud nejste Rain Man, musíte vzít do ruky kalkulačku.

Podle mne je to jasné obohacení bez právního důvodu. Majitelé malých bytů léta plnili za majitele velkých býtů. Zaplatit jsem odmítl, aby nějaký mazaný právník neřekl, že jsem zaplacením souhlasil konkludentně. Reklamaci jsem podal, odpověď byla „blablabla“ (členové výboru mají největší byty v baráku). Možná, že moje kumulovaná ztráta bude jen zlomek mého nedoplatku, ale to přece nemohu předem vědět. Jen za účetnictví platíme 1000 Kč/byt ročně, tak chci řádně odvedenou práci.

Jediné z čeho mám strach je, že se dopustím nějaké trapné formální chyby.

Jinak děkuji panu lakovi. Bez něho bych jistě věřil i tomu, že „dohodu“ může odhlasoval i nějaká pochybná „většina“ (rozuměj 3/4 přítomných hlasů na schůzi shromáždění).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.