Vložil anaj (bez ověření), 14. Červen 2010 - 8:37

Pane Pavle, Vaši kritiku beru na vědomí.

Tak jako řada jiných, kteří na tyto stránky přicházejí, jsem laik a tak se mohu dopouštět pitomostí, na žádného právníka, si nehraju a tak , jako Vy jak vidím , vycházíte z vlastních zkušeností, dělám to i já, prozatím od roku 2002 jsem žádné ze dvou SVJ, ve kterých jsem byla členem výboru, v prvním po dobu 6ti let, ve druhém po převodu bytů z družstva do OV , od vzniku SVJ v červenci 2009, jsem se nedopustila žádného omylu, který by byl na škodu členům SVJ, ani mě samotné. A mohu Vás ubezepčit, že ani v jednom ze SVJ nebyli členové žádní primitivové, ale vysokoškolsky vzdělaní lidé a v prvním případě byl členem původní majitel domu, město , které bylo zastoupeno právním oddělením, takže věřte, že kontrolu jsem měla nad sebou perfektní.

Protože první SVJ bylo v jiném kraji, měla jsem v rukou doklad rejstříku společenství vlastníků, kde bylo psáno, že účetní závěrku zasílat nemusím. Jsem v naprosto jiném kraji, kde po mě rejstřík společenství vlastníků závěrku požaduje, proto jí má.

Pan Lake má rozhodně široký záběr vědomostí , ale nemůže být v tomto případě pro mě autoritou, abych respektovala jeho názor. Může mít tisíckrát pravdu, ale budu respektovat obchodní rejstřík, ikdyby se tisíckrát mýlili, ikdyby jednali protiprávně, já je soudit nemohu a o tom jestli jednají protiprávně, o tom musí rozhodnout někdo jiný a ne pan Lake, nebo Vy, nebo já.

Tak jako já, tak i Vy zde uplatňujete své vlastní zkušenosti, které já respektuji a nebudu Vás za to napadat, nebudu je znevažovat a zpochybňovat, nebudu Vás zesměšňovat, i kdybych mohla také říct, je to pitomost, ale neřeknu to, protože Vaše osobní zkušenosti a zážitky mohou v jedné věci být odlišné od mých zkušeností a mých zážitků.

Rozhodně nikomu neublížím tím, když napíšu, lepší je když si vše zjistíte u rejstříku ke kterému patříte, než kdybych napsala , jsou to blbci, nemají do čeho píchnout, porušují zákony a tedy proto závěrky do sbírky listin nevkládejte.

Nikdo nic takového ode mě neuslyší.

V jednom ze svých příspěvků jsem psala, že se řídím knihou , která má název Zákon o vlastnictví bytů – první úprava k 1.7.2004 – ve které je celé znění zákona o vl. bytů, s komentáři k jednotlivým paragrafům a dále obsahuje vzorové stanovy, zpracoval JUDr. Jiří Kocourek . Od vydání této knihy došlo ke změně ve vzorových stanovách SVJ , takže tyto změny mám samozřejmě staženy a podle nich jsou provedeny změny ve stanovách SVJ.

Takže například jsem mohla využít komentáře JUDr. Kocourka k § 9 a 9a – opsat doslovně – POZOR NEBUDE TO CELÝ KOMENTÁŘ, BUDE TO VYTRŽENÉ Z KONTEXTU – Společenství vlastníků jednotek je zvláštní právnickou osobou, která vzniká výhradně za podmínek stanovených tímto zákonem (zák.č. 72/1994 Sb.) Mimo rámce postupu podle zákona č. 72/94 Sb. nemůže proto toto společenství vzniknout. Vznik společenství je také zapisová do zvláštního rejstříku společenství vlastníků jednotek. Tento rejstřík vedou soudy, které jsou podle obchodního zákoníku pověřeny vedením obchodního rejstříku. Obchodní rejstřík je však rejstříkem odlišným a provádějí se do něho zápisy podle jiné právní úpravy. V této souvislosti pojem obchodní rejstřík slouží pouze k určení soudů, které zvláštní rejstřík společenství vlastníků jednotek podle zákona č. 72/94 Sb.vedou, atd.atd.atd.

Takže si myslím, že dost dobře chápu co je to rejstřík společenství vlastníků a co je obchodní rejstřík, vím, jak funguje.

Tak jako já, tak i ostatní , kteří si přicházejí na tyto stránky pro zkušenosti ostatních, nemohou zpochybňovat rady někoho, kdo veřejně a pod svým jménem publikuje, rozhodně je pro mě poučení takých lidí, věrohodnější , než nějakého pana Laka, pana Pavla, nebo mé – paní Anaj – Jany.

Nikomu své názory nevnucuji, na nikoho se nepovyšuji a Vás všechny na těchto stránkách respektuji, ikdyž s Vámi nemusím někdy souhlasit.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.